Kekin kıvamı sıvı olursa ne olur?
Kekinize gereğinden fazla sıvı eklerseniz, kekiniz istediğiniz gibi olmayacaktır. Bu nedenle sıvıları dozajlarına göre eklemekte fayda vardır. Gerekenden fazla sıvı eklerseniz, aynı miktarda un veya kakao eklemeyi unutmayın.
Fırından çıkan kek nasıl yumuşatılır?
Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Daha sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendirmeden kesmeyin ve servis etmeyin, ancak toparlanması için zaman tanıyın.
Az pişmiş kek yenir mi?
Çiğ ve az pişmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesine neden olan salmonella içerebilir. Un ve diğer çiğ malzemelerle yiyecek hazırlarken gıda zehirlenmesini önlemek için CDC şunları önermektedir: Çiğ hamuru tatmayın veya yemeyin.
Kekin kıvamını nasıl anlarız?
2. Kekin kıvamı ne olmalıdır? Kek hamurunun kıvamı tahta kaşıkla karıştırıldığında birkaç saniye sonra kaşıktan damlayacak kadar koyu olmalıdır.
Kekin içi cıvık olursa ne yapılır?
Kekte hala hamur varsa ne yapmalısınız? Diyelim ki hala hazırlık aşamasındasınız ve kek hamurunun çok sıvı olduğunu düşünüyorsunuz. Hemen elenmiş un ekleyin. Bu şekilde kek karışımının kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Kekinizi fırına koyup pişirdikten sonra kürdan testi yapmayı unutmayın.
Sert olan kek nasıl yumuşatılır?
Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.
Kek nasıl yumuşak olur?
Kek hamuruna laktoz içeren malzemeler eklendiğinde yumuşak ve nemli bir kıvam alır. Bu nedenle kek hamurunu daha yumuşak yapmak için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt yoksa yoğurt ekleyebilirsiniz veya tam tersi.
Kek fanda mı pişer fansız mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kekin unu az olursa ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?
Kekinizi tavadan çıkarırken lütfen şu adımları izleyin: Kek soğumalıdır: Sıcak kek fırından çıkarıldıktan sonra en az 10-15 dakika soğutulmalıdır. Bu, keki daha sert hale getirecek ve tavadan çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.
Bir kekin piştiğini nasıl anlarız?
Kürdan kekinizden temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Harç kekinize yapışıyorsa henüz pişmemiş demektir. Kekinizin pişip pişmediğini bıçak batırarak kontrol etmeyin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar dilimlemeyin.
Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?
Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.
Kek hangi rafta pişer?
Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha
Kekin neden sert olur?
Kek az yağ içeriyorsa, olması gerekenden daha kuru ve sert olacaktır. Fırını önceden ısıtmadan kek pişirmek de kekin kurumasına neden olacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akışı azalır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır.
Katı olan kek hamurunu nasıl yumuşatılır?
Bu nedenle kek hamurunu daha yumuşak yapmak için süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Süt yoksa yoğurt ekleyebilirsiniz veya tam tersi.
Kekin nemli olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kek harcı katı olursa ne olur?
Eğer koyu olursa kekiniz kurur ve içi pişse bile tadı istediğiniz kadar hafif olmayabilir. Kek karışımınızda böyle bir sorun yaşadıysanız, hazırlama sırasında yağ veya süt ekleyerek biraz daha akışkan hale getirdiğinizden emin olun.
Sıvı yağsız kek olur mu?
Lezzetli keklerin macerası üç yumurtayı kırıp şekerle çırpmakla başlar. Bu yolculukta kıvam için yağ veya tereyağı olmazsa olmazdır. Bu lezzetli dokunun sırrı bu malzemede gizlidir. Ama yağsız da kek olabilir ve lezzetli olur! 19 Ağustos 2019