Çekici km başı kaç TL 2024?
Şehirlerarası taşımacılıkta çekici fiyat hesaplaması. Örneğin şehir içi 15 km mesafede bir çekicinin fiyatı; ortalama fiyat km başına 20 TL iken şehirler arası 150 km mesafede ortalama fiyat km başına 10 TL olabilmektedir.
Çekici parasını kim öder?
Çekme işlemi sigorta kapsamına dahilse, sürücü bu işlemlerin hiçbir aşamasında ücret ödemez. Ancak, bu hizmet araç sigortasına dahil değilse, çekme ücretinden araç sahibi sorumludur.
Çekici km başına ne kadar alır?
DİĞER HİZMETLER İÇİN ÜCRET TABLOSUİŞ ADIAraç Türü/NiteliğiAYAKKULEOtomobil, Taksi, Motosiklet, Pikap, Kamyonet, Minibüs, Midibüs, Van94,88 TL +km başına 5,06 TLKamyonet, Kamyonet, İnşaat Ekipmanı151,80 TL +km başına 7,59 TLTAŞIMACILIKPickup, Kamyonet, Van151,80 TL +km başına 6,33 TL6 satır daha
Çekici parası ne kadar trafik?
Kayyumun otopark ve çekme ücretlerinin yüzde 13 oranında artırılmasına karar verildi. Bu kapsamda, araç çekme ücretinin 708 liradan 800 liraya, 5 kilometreye kadar olan mesafe için özel ulaşım ücretinin 708 liradan 800 liraya, ilave kilometre ücretinin ise 23,6 liradan 26,66 liraya çıkarılmasına karar verildi.
Polis çekici parası ne kadar?
Bu madde kapsamında ödenecek çekme ücreti (180 km x 3,25 TL/km = 585 TL)’dir.
Çekici km’de ne kadar yakar?
Bir traktör-treylerin saatte ortalama 5 ila 7 mil (yaklaşık 8 ila 11 kilometre) hızla gittiğini varsayalım. Bu koşullar altında, bir kamyon saatte yaklaşık 6 ila 8 mil (yaklaşık 10 ila 13 kilometre) tüketir.
Yol yardımı ücretli mi?
Bu gibi durumlarda araç sahipleri sigorta şirketlerinden fayda talep edemezler. Yol yardımına ihtiyaç duyan araç sahipleri, köprü ve otoyol geçiş ücretleri gibi yol yardımı fiyatlarını ve ücretlerini kendileri ödemek zorundadır.
Trafik sigortasında ücretsiz çekici hizmeti var mı?
Çekme, standart trafik sigortası kapsamına dahil olmadığından, trafik sigortası yaptırdığınız sigorta şirketi çekme hizmeti sunmaz. Ancak, Plus veya Extra Trafik Sigortası gibi bazı ürünler, ek sigorta kapsamı olarak yol yardımını içerir.
Araba çekilince ne yapılır?
Çekili aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde, çekme ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra çekme belgesi alarak aracınızı teslim alabilirsiniz. Şirket araçları için ise şirket imzası ve kimliğinizle aracı otoparktan teslim alabilirsiniz.
Araç çekme bedeli ne kadar?
Araç çekme belgesi almadan önce noterde araç üzerinde herhangi bir haciz, yaptırım vb. olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Ayrıca bu tür durumların ortaya çıkmadığından emin olmak gerekir. 2023’ten itibaren noterde çekme belgesi başvurusunun maliyeti yaklaşık 125 TL olacaktır.
Çekici fiyatları neye göre belirlenir?
Çekici Fiyatlarını Etkileyen FaktörlerKonum. Aracınızın alınıp çekileceği yer, yani aracınızın şu anki konumu, çekici fiyatlarında önemli bir faktördür ve iki alt noktada incelenebilir. … Mesafe (Nakliye sırasında iki nokta arasında kat edilmesi gereken mesafe) … Çekilecek aracın durumu. … Araç sayısı … Araç tipi.
Kilometre başına ne kadar?
Kilometre başına yakıt tüketimi, (tüketilen litre x 100) ÷ gidilen km = 100 km’de litre formülü kullanılarak hesaplanır.
Araba çekilince ne kadar ödenir 2024?
2024 yılı için 61/1-a’dan n harfine kadar olan hatalı park cezası 690 TL olup, 15 gün içinde ödenirse %25 indirimli olarak 517,50 TL ödenmektedir. 61/1-o park yani engelli araçlara ayrılmış park alanına park etmenin cezası ise 15 gün içinde ödenirse %25 indirimli olarak 1.383 TL’dir.
Araç çekilince neresi aranır?
Otopark bilgisi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1550 numaralı SMS hattına mesaj gönderilerek talep edilebilecek; bu talep aynı zamanda e-devlet platformu üzerinden de yapılabilecek. SMS ile öğrenme hizmeti için ücret alınırken, e-devlet üzerinden taleplerde ücret alınmayacak.
Araç çekilen ne kadar ödenir?
Buna göre, park yasağını ihlal eden araçların çekilmesi için alınacak ücret 130 liradan 160,05 liraya çıkarıldı. Park yasağı dışında araçların çekilmesi için 5 kilometreye kadar çekme ücreti 100 liradan 160,05 liraya çıkarıldı. Kilometre başına 5 lira olan çekme ücreti ise 9,6 liraya çıkarıldı.
Oto kurtarıcı ne kadar kazanır 2024?
Araç kurtarıcısı olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Aralık 2024 itibarıyla, bir araç kurtarıcısının ortalama mevcut maaşı 39’dur.
Motor çekici kaç TL?
1.100 TL – 7.
Çekici fiyatları neye göre belirlenir?
Çekici Fiyatlarını Etkileyen FaktörlerKonum. Aracınızın alınıp çekileceği yer, yani aracınızın şu anki konumu, çekici fiyatlarında önemli bir faktördür ve iki alt noktada incelenebilir. … Mesafe (Nakliye sırasında iki nokta arasında kat edilmesi gereken mesafe) … Çekilecek aracın durumu. … Araç sayısı … Araç tipi.
Çekici geliri ne kadar?
Günde 4-5 kez çekici hizmeti veren bir araç, sahibine aylık ortalama 150 bin liraya kadar gelir sağlayabiliyor.